7 August 2014

Chocolate chip cookies

P8060025_s

Viimeisen lomapäivän kunniaksi käytiin ihan varta vasten kaupassa ja tehtiin näitä ilmeisesti amerikkalaisia keksejä ja tuli kyllä aika hyviä ja vielä suloisen näköisiäkin. Vaikka ohje ainakin omasta mielestäni näytti melko monimutkaiselta, olivat nämä aika helppotekoisia ja ehodottomasti suosittelen kokeilemaan.

Ohje otettu täältä.
Chocolate chip cookies (n. 30kpl)
170 g voita tai margariinia huoneen lämpöisenä
1 4/5 dl fariinisokeria
3/5 dl sokeria
1 kananmuna huoneen lämpöisenä
2 tl vaniljasokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
3dl (250g) karkeaksi rouhittua suklaata

Ota voi ja kananmuna tarpeeksi ajoissa huoneenlämpöön.Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys kulhossa ja rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Vatkaa sitten voi, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi ja lisää siihen kananmuna ja vaniljasokeri ja vatkaa vielä matalalla teholla tasaiseksi taikinaksi. Sekoita kuivat aineet eli vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys sekä lopuksi vielä suklaa taikinaan ja laita se sitten jääkaappin noin 30 minuutiksi. Jauhoja vaikutti olevan aivan valtavasti, mutta kyllä ne kaikki vain kannattaa siihen taikinaan tunkea.

Laita sitten uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Ota taikina jääkaapista ja muotoile kahdella lusikalla tai ihan vain käsillä pieniä palloja taikinasta ja jätä kunkin pallon väliin muutama sentti, sillä ne leviävät uunissa. Paista keksejä uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Älä paista niitä liian pitkään, sillä niiden on tarkoitus jäädä mukavan pehmeiksi. Jäähdytä ja tarjoile heti.


P8060031_s

P8060020_s

2 comments:

  1. Kiva resepti, kokeilen heti huomenna! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehdottomasti kannattaa kokeilla! Olivat sen verran hyviä :)

      Delete