Keksipohja:
50g margariinia
1 paketti digestive-keksejä
Täyte:
100 g valkosuklaata
125 g mascarpone-juustoa
1 kananmuna (keltuainen ja valkuainen eroteltuna)
1,5 rkl appelsiinismoothieta tai -mehua
1,5 dl kermaa
2 rkl sokeria
Päällys:
2 dl vettä
2 keltuaista
2/3 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
1/2 sitruunan mehu
1 rkl voita
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele massa irtopohjavuokan pohjalle ja reilusti myös reunoille.
Valmista täyte sulattamalla ensin suklaa kattilassa ja sekoita se sitten juuston, keltuaisen ja mehun joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja hämmennä se varoen suklaaseokseen. Vatkaa sitten valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi ja lisää vähitellen sokeri. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kiiltävää marenkia. Yhdistä marenki suklaaseokseen. Lusikoi seos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Sekoita kaikki päällyksen aineet keskenään kattilassa ja kuumenna seosta koko ajan hämmentäen. Anna kiehua hetki ja jäähdytä sitten hyvin ennen kuin levität sen kakun päälle. Koristele sitruunamelissalla tai muilla haluamillasi koristeilla.
1,5 rkl appelsiinismoothieta tai -mehua
1,5 dl kermaa
2 rkl sokeria
Päällys:
2 dl vettä
2 keltuaista
2/3 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
1/2 sitruunan mehu
1 rkl voita
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele massa irtopohjavuokan pohjalle ja reilusti myös reunoille.
Valmista täyte sulattamalla ensin suklaa kattilassa ja sekoita se sitten juuston, keltuaisen ja mehun joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja hämmennä se varoen suklaaseokseen. Vatkaa sitten valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi ja lisää vähitellen sokeri. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kiiltävää marenkia. Yhdistä marenki suklaaseokseen. Lusikoi seos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Sekoita kaikki päällyksen aineet keskenään kattilassa ja kuumenna seosta koko ajan hämmentäen. Anna kiehua hetki ja jäähdytä sitten hyvin ennen kuin levität sen kakun päälle. Koristele sitruunamelissalla tai muilla haluamillasi koristeilla.
No comments:
Post a Comment