30 June 2014

Mansikkainen mariannejuustokakku

Taas yksi melkein juustokakku. Melkein siksi, koska tässäkään ei ole oikeasti juustoa, mutta hyvää oli silti. Hieman vain sitä pätkisjuustokakku monimutkaisempi.



Pohja:
200 g suklaakeksejä
50 g voisulaa

Täyte:
2 dl vispikermaa
120 g Fazer Marianne Crush-rouhetta
200 g vaniljarahkaa
5 kpl liivatelehtiä
1 dl kiehuvaa vettä

Pintahyytelö:
400 g pakastemarjoja
1 dl sokeria
4 kpl liivatelehtiä
1 dl mehua


Murenna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa. Painele tiiviiksi pohjaksi irtopohjavuuan pohjalle.
Vatkaa kerma ja sekoita sen joukkoon Marianne Crush-rouhe ja rahka. Liota liivatelehtiä viisi minuuttia runsaassa vedessä, purista niistä sitten ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen. Kääntele liivatelehtiseos Marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle. Älä säikähdä, jos täyte näyttää suorastaan keitolta, sillä kyllä se jähmettyy siitä huolimatta. Laita kakku jääkaappiin hyytymään 2-3 tunniksi. Meillä se oli yön yli jääkaapissa.

Valmista sitten pintahyydyke. Soseuta hieman kohmeiset marjat sokerin kanssa sauvasekoittimella. Liota liivatelehtiä viisi minuuttia kylmässä vedessä ja sulata ne sitten kiehuvaan mehuun. Sekoita jäähtynyt huoneen lämpöinen liivatelehtiseos soseutettujen marjojen joukkoon. Hyydytä kakkua vielä jääkaapissa noin kaksi tuntia. Kakun voi koristella haluamallaan tavalla, mutta tomusokeria ei kannata kokeilla, sillä se imeytyy kakun sisälle. Minä käytin murennettuja mariannekeksejä, joista olin myös pohjan tehnyt.


2 comments:

  1. Vitsi! Tää vaikutti ihan superhyvältä! Pakko kokeilla :3

    ❤: Lotta / My Happybubble

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sitä se kyllä olikin :) Ehdottomasti kannattaa kokeilla.

      Delete