7 January 2014

Kirjojen valtakunnassa

Voi, kuinka mie rakastankin niin paljon kirjakauppoja! Siellä on avaamattomien sivujen tuoksu ja pieni odotus. Saanko jo avata aivan uuden uutukaisen kirjan? Oli ihanaa vain kuljeskella ympäri kauppaa ja sivellä kirjojen selkämyksiä. Alennusmyyntikirjoja oli valtavat kasat ja niiden ympärillä parveili ihmisiä, mutta minä jotenkin eksyin viimeisten hyllyjen luo, jossa ei ollut niin paljon väkeä eikä hälinää. Oli niin paljon kaikkea erilaista ja olisi tehnyt mieli raottaa vähän jokaisen kirjan kantta. Juuri silloin, kun olisi mahdollista ostaa ainakin melkein mitä vaan, ei keksikään, mitä ottaisi. 

Unohduin tällä kertaa tuijottelemaan englannin kielisten pokkarien selkämyksiä. Ne olivat vain niin houkuttelevan näköisiä, että olisi tehnyt mieli ostaa koko hylly, mutta sitten loppujen lopuksi en tiennyt yhtään, minkä valitsisin. Oli murhamysteerejä, rakkausromaaneja ja vaikka mitä muuta. Aikuisena mie varmaan päädyn ostamaan niin paljon kirjoja, että lopulta hukun valtavaan kirjamereen.  


Ei meidän eilinen shoppailureissu nyt sentään pelkkään kirjakauppaan rajoittunut vaan käytiin me myös muiden kauppojen alennusmyyntejä katselemassa. Tuntui, kuin lähes kaikkea olisi löytynyt jo viidenkymmenen prosentin alennuksella, jos vain jaksoi etsiä. Tällä kertaa en tullut mitään tiettyä hakemaan, (paitsi jotakin lukemista) eikä mitään mukavaa tarttunutkaan käteen. Villapaitoja tuli tietenkin katseltua, mutta niitäkin omistan jo niin paljon, että kohta en mahdu niiden kanssa yhtään minnekään.



Kirjakauppaan jo toistamiseen palattuamme löytyikin sitten yhdeltä perähyllyltä kaksi englanninkielistä Harry Potteria pokkarina. Suurena Potter-fanina kaappasin nämä tietenkin mukaani suhteellisen halvallakin. Vain reilun 10 euroa maksoi yksi ja kahdessa kuluikin lahjakorttia oikein mukavasti. Seuraavaa kertaa varten ajattelin kuitenkin ostaa jonkun aivan uuden kirjan. Sellaisen, jota en ole lukenut, enkä välttämättä edes kuullut, oli se sitten englanniksi tai suomeksi.

No comments:

Post a Comment