30 May 2014

Marin rahkapiirakka

Hihi! Eilen minä ja Sanna tehtiin piirakkaa, jonka nimi oli oikeasti Marin rahkapiirakka ja se oli oikein hyvää vaikka alkuun aika epäilyttävältä näyttikin. Kannattaa kokeilla!




POHJA
250 g voita tai leivontamafgariinia
4 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 rkl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 dl piimää

TÄYTE
1 prk (200g) rahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
2 dl sokeeia
2 kananmunaa


Meillä oli aika innokas apuri mukana leipomassa.


Sekoita sulatettu rasva, sokerit ja kuivat aineet keskenään. Jauhojen määrä ainakin minusta tuntui aivan valtavalta, mutta kyllä ne kaikki vain menivät. Ota sitten kolmasosa taikinasta erilleen ja lisää loppuun taikinaan kananmuna ja piimä. Tässä vaiheessa pitää sekoittaa ihan hurjan huolella, koska meille taikinaan loppujenlopuksi jäi ainakin paukkuja. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä seos pohjan päälle. Ripottele viimeiseksi kolmannes taikinasta piirakan päälle. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Koristele esim tomusokerilla.


No comments:

Post a Comment