Hihi! Eilen minä ja Sanna tehtiin piirakkaa, jonka nimi oli oikeasti Marin rahkapiirakka ja se oli oikein hyvää vaikka alkuun aika epäilyttävältä näyttikin. Kannattaa kokeilla!
POHJA
250 g voita tai leivontamafgariinia
4 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 rkl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 dl piimää
TÄYTE
1 prk (200g) rahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
2 dl sokeeia
2 kananmunaa
Sekoita sulatettu rasva, sokerit ja kuivat aineet keskenään. Jauhojen määrä ainakin minusta tuntui aivan valtavalta, mutta kyllä ne kaikki vain menivät. Ota sitten kolmasosa taikinasta erilleen ja lisää loppuun taikinaan kananmuna ja piimä. Tässä vaiheessa pitää sekoittaa ihan hurjan huolella, koska meille taikinaan loppujenlopuksi jäi ainakin paukkuja. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
No comments:
Post a Comment