7 June 2014

Pähkinäinen broileriwokki

Sannan kanssa väsättiin tänään sapuskaa koko perheelle ja kotikokki.netistä löytyi sitten oikein hyvältä ja helpolta kuulostava wokki, johon me kuitenkin lisättiin vielä thai-wokkivihanneksia.



2 rkl öljyä paistamiseen
2 rkl soijaa (tähän käy jokin muukin neste)
1 tl currya
0,5 tl inkivääriä
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta tai -rouhetta
400 g maustamattomia broilerisuikaleita
1 dl maapähkinöitä (meillä oli hasselpähkinöitä ja toimivat erittäin hyvin)
5-7 cm purjoa renkaina
2-3 pss kananmakuisia nuudeleita mausteineen
1 rkl hunajaa



Laita nuudelien keitinvesi kiehumaan ja lisää sinne maustepussien sisältö. Ihan ensin me laitettiin pannulle kuumentumaan pakastewokkivihannekset. Alkuperäisessä ohjeessa niitä ei ollut ollenkaan, joten ei niitä ole siis pakko laittaa. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sitten soija, curry ja inkivääri. Kypsytä hetki. Lisää mustapippuri, valkosipulijauhe sekä broilerit, pähkinät ja paloiteltu purjo. Ruskista noin 10-15 minuuttia ja laita samalla nuudelit kiehumaan. Valuta kypsistä nuudeleista vesi pois ja lisää sitten siihen samaan kattilaan hieman öljyä ja paista nuudeleita koko ajan käännellen kunnes pinta on hieman rapsahtaa (tätä sanaa mietin pitkän ajan, että mitä kummaa tällä oikein haetaan). Nuudeleita ei tosiaan kannata kuumentaa pitkään, sillä meillä ne ainakin melkein paloivat jo pohjaan siinä hyvin lyhyessä ajassa. Lisää nuudelit, kasvikset ja hunaja wokkiin ja sekoita pari minuuttia. Me laitettiin vielä vähän ruokakermaa, mutta tämäkään ei ole pakollista. Ruoka on valmis syötäväksi.


Tässä tämä näyttää jotenkin vähän ällöltä, mutta kyllä siitä oikeasti ihan hyvää tuli.

No comments:

Post a Comment