23 May 2015

Some questions I answered

Kiitos kaikille teille kolmelle, jotka minulle haasteet lähetitte. Tällä kertaa vastaan vain näihin kysymyksiin, mutta jokaisen postauksen olen kyllä huolella läpi katsonut. Kysymyksiin oli mukavaa vastata, toivottavasti teillä on mukavaa lukea niitä. Hihi!

P5210001

Kuka/ketkä ovat tyyli-ikoneitasi?
Ruotsalainen muotibloggaaja Angelica Blick. Blogissa saa aina ihailla hienoja ja monipuolisia asuja.

Milloin aloitit meikkaamisen ja miksi silloin?
Taisi olla yläasteen ensimmäinen luokka, kun aloitin meikkaamisen, eli nykykäsityksen mukaan varmaan aika myöhään. Olin ainakin reilusti lapsi pitkään. Hihi! Aloitin varmaan ihan siitä syystä, kun monet muutkin meikkasivat. En minä varmaan tuolloin osannut mitään kauneudesta, piti vain kulkea joukon mukana. Vähitellen siinä tietenkin silmät avautuivat koko sille valtavalle meikkimaailmalle, ja alkoi ihan oikeasti välittämään siitä, mitä naamaansa laittoi.

Mitä mieltä olet muotibisneksestä ja mallimaailmasta?
Täytyy tunnustaa, että jossain vaiheessa minäkin salaa toivoin joskus voivani olla menestyvä malli, josta otettaisiin hienoja kuvia muotilehtiin. Todellisuudessa se on kuitenkin varmaan aika hullua. En pidä ajatuksesta, jossa ihmiset vain kävelevät vaatteiden henkareina lavalla, ja vielä langanlaihoina. Katalogimalli ei tuota niin inhottavaa ajatusta. He sentään saavat poseerata kameroille ja olla ehkä hieman suuremmassa roolissa vaatetta esitellessään kuin lavamallit. Mitä heidän laihuuteen tulee, sitä on vaikea käsittää. En oikeastaan halua uskoa sitä, että he nälkiinnyttäisivät itseään jonkun toisen, työnsä tai vaatteiden tähden. Muotibisneksessä ei mielestäni mitään hirveän pahaa ole, paitsi jos vaatteet tuotetaan järkyttävän halvalla työvoimalla. Täytyy varmaan sanoa, että kohtuus kaikessa. Myös muotibisneksessä ja mallimaailmassa.

Mitä mieltä olet miesten meikkaamisesta?
Tätä kysymystä jäin hetkeksi miettimään. Ehkä sen takia, etten ole siihen hirveänä aikaisemmin kohdannut. Mutta mietä mieltä olen asiasta. Minusta kaikki saavat olla vapaasti omia itsejään. Jos naiset kerran meikkaavat, miksi miehet eivät sitä saisi tehdä. Se on taas sarjassaan niitä asioita, johin ihmiset eivät ole tottuneet ja siksi sitä ehkä oudoksutaan. Minä nostan hattua kaikille, jotka uskaltavat olla rohkeasti omia itsejään.

P5220113

Mainitse kolme tuotetta hankintalistaltasi.
Vaalea pitkä trenssi (aivan ehdoton), Niken lenkkarit (mieluiten roshe runit) ja mustat farkut entisten löystyneiden tilalle.

Mikä on ollut (jälkeen päin katsottuna) pahin tyylimokasi?
Joskus aivan pienenä minulla oli tapana pukea pitkähihainen paita t-paidan alle ja niskaan tiukalle vedetty poninhäntä, joka oli joskus vielä letitetty. Muita mitään hieman vanhempana tapahtuneita tyylimokia en nyt muista, mutta olen aika varma, että niitä on kyllä tapahtunut.

Mikä on (tämän hetken) suosikkisi menneiden vuosikymmenten tyyleistä?
Luultavasti 70- ja 80-luvut. Juuri eilen löysin mielettömän ihanan isosisikoni vanhan ylisuuren farkkutakin. En millään malttaisi odottaa, että pääsen laittamaan sen päälle. Hihi!

 Mikä on mielestäsi kamalin väriyhdistelmä?
Tähän täytyy varmaan tylsästi vastata, etten tiedä. Ei ole tullut mitään niin kauheaa vielä vastaan, että voisin sanoa sitä suoraan kamalaksi. Nykyään en kyllä toki hirveästi värejä käytä.

P5210002

Oletko joskus aluksi haukkunut jotain tyylivillitystä mutta myöhemmin muuttanut mieltäsi ja lähtenyt itsekin mukaan?
Olin jo melkein sanoa en, mutta olenhan minä vasta hiljattain alkanut lämpenemään nahkatakeille. En voi kuitenkaan sanoa, että olisin jotakin tyylivillitystä haukkunut. Jotkut vaatekaappini vaatteet ovat vain nykyään sellaisia, etten olisi niitä kyllä hieman nuorempana päälleni laittanut.

Mikä on paras kauneusvinkkisi?
Ei minulla oikeastaan mitään varsinaisia kauneusvinkkejä ole, mutta itse ainakin ajattelen, että ihminen on kauneimmillaan silloin, kun hän on rohkeasti oma itsensä. Toteuta kaikki hurjimmatkin visiosi, ja ehkä muutkin inspiroituvat avoimuudestasi ja rohkeudestasi.

Mitä mieltä olet kauneusleikkauksista?
Omasta näkökulmastani ne ovat täysin turhia. Paljon tärkeämpää ja palkitsevampaa olisi opetella rakastamaan itseään juuri sellaisena kuin on. En kuitenkaan tuomitse tai halveksi, jos joku menee leikkauksella ulkonäköään korjaamaan. Luotan siihen, että hänellä on oikeasti hyvä syy siihen.

I'm sorry. No translation this time.

No comments:

Post a Comment