29 January 2014

Hauskat whoopiet

Ja taas leivotaan yhdessä! Tällä kertaa ohje on osittain Pirkasta ja Kinuskikissasta. Näitä tehtiin tänään valinnaisen kotsan tunnilla ja kyllä tuli hyviä!

Whoopies

100 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna edelleen vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Sekoita sitten jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Lusikoi tai pursota taikinasta noin ruokalusikan kokoisia nokareita pellille niin että niiden väliin jää leviämisvaraa. Taikinasta saa noin 40 kappaletta. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 10-12 minuuttia ja anna sitten jäähtyä.

Täyte jäähtynyyt whoopiet mieleiselläsi tavalla ja koristele esimerkiksi tomusokerilla.


Täytteet

Flora-vaniljakastiketta
maitorahkaa
vaniljakastikejauhetta
Marshmallow fluff-vaahtokarkkitahnaa
Nutellaa
vaahtokarkkeja

Täyte 1. Vatkaa Flora-vaniljakastike vaahdoksi ja lisää rahkaa ja vaniljakastikejauhetta niin, että seoksesta tulee tönkömpää.

Täyte 2. Vatkaa sekaisin Marshmallow fluff-vaahtokarkkitahnaa ja Nutellaa. Jos seoksesta tulee liian tönkköä, lisää noin 1 ruokalusikallinen maitoa.

Täyte 3. Laita yksi vaahtokarkki toiselle whoopiesin puolikkaalle ja laita se aivan hetkeksi mikroon. Kun vaahtokarkki hieman pullistuu, ota se pois mikrosta ja paina whoopiesin toinen puolikas sen päälle niin, että se leviää.

No comments:

Post a Comment